Milyen masszőrt keres?

-

Orgazmus az agynak

2014-01-24

Az ASMR ( autonóm szenzoros medián reakció ) nevű neurológiai jelenséget a tarkón jelentkező zsibbadó, bizsergő, csiklandós érzésként írják le, de a vállakra, hátra, akár az egész testre is kiterjedhet. Ismerősen hangzik?

Neve ellenére alapesetben nem szexuális természetű, egyszerűen csak kellemes, megnyugtató érzés, melynek kiváltásához elég egy kép, egy hang, fizikai behatás nélkül.

Braingasm címmel dokumentumfilm készült arról a több tízezres közösségről, akik az alább látható Forrásunkban megtalálható YouTube csatornákon akár egymilliós megtekintést is számláló videók segítségével kívánnak agyi orgazmust elérni.

A filmben megszólalók szerint a következő hangok alkalmasak erre a célra: suttogás, lágy, halk, lassú beszéd, magyarázat, hajvágás nesze, ecset surrogása a vásznon, újság lapozgatása, papír hajtogatása, celofáncsörgés, cipzárhúzás, meggyújtott gyufa sercenése, a szájban, szopogatás közben robbangató cukorka pattogása, körmök kocogása. Az egyik legnépszerűbb felvételen fél órán keresztül beszél egy férfihang a törülközőhajtogatásról, majd egy lágyan duruzsló női hang a japán könyvkötészetről. Egy másik videón egy nő fésülgeti hajkefével hosszú haját, vagy épp apró tárgyakkal, gemkapcsokkal, cukorkával és üveggyöngyökkel matat.

Sok videóban tanár, bolti eladó, sminkes és ápolónő szerepét eljátszó színész látható, létezik okostelefonra letölthető suttogó alkalmazás is, amelyeket munka vagy vezetés közben is elindíthatunk.

Érdekes, hogy minél lágyabbak a hangok, minél monotonabb a tevékenység vagy érdektelenebb, esetleg idegen nyelvű a mondanivaló, annál nagyobb az esély, hogy átéljük hatására az áhított agyi orgazmust,amely az altató kiváltására, az elalvás megkönnyítésére is kifejezetten ideális.Kísérletezgessünk tehát bátran!

 

Források: GentleWhispering

                 TheWaterWhispers

                WonderfulWhispering