Milyen masszőrt keres?

-

G-pont és női ejakuláció

2019-01-04

Létezik női ejakuláció vagy nem?

Dr. Lázár Erika egyrészt nő, másrészt évtizedek óta nőgyógyász.
A főorvos asszony elkérte a kérdéseket és beszélgetés helyett inkább írásban megválaszolta őket, így szeretettel köszöntjük masszázsoldalunk szerzői között az első orvost.
- kep -

dr.lazar.erika.jpgdr.lazar.erika.jpgElőször a G-pontról
60-70 évvel ezelőtt Grafenberg német nőgyógyász
fedezte fel a női hüvely G-pontját.
Az orvostudományban erről nem beszélnek, nem ismerik el, én olyan 4-5 éve az interneten
olvastam róla és a vitákról is, mert sokak szerint a G-folt nem létezik!
 
Valószínűleg e hitetlenségnek köszönhető, hogy eddig nem is hirdették és lényegében senki nem tudott róla, s emiatt köztudott, hogy a nők legalább 1/3-a soha nem élte át az orgazmust, egy része néha, és talán 1/3-a rendszeresen.
Én tudni akartam az igazságot, és megkerestem a saját G-pontomat.
Valóban van.
A hüvelyfal elülső részén, a középvonalban, a hüvelybemenettől kb. 5 cm-re befelé észlelhető. Egy bemélyedés, melynek izgatása, dörzsölése másmilyen érzést vált ki, mint a hüvelyfal többi részének dörzsölése.
Az érzés különbözik a csikló dörzsölésekor jelentkezőtől is.
Az izgatásra megváltozik, megduzzad.
Tartós izgatásra  (nálam 15 perc) bekövetkezett az orgazmus.
Utána megjött az a negatív hatás is, amiről a fiatal nők egyre gyakrabban panaszkodnak.
8-12 órával később
fájdalmas vizelési inger,  pisiléskor iszonyatos húgycső fájdalom jelentkezik.
A nők azt gondolják, és mondják: "gyakran felfázom, pedig úgy felöltözöm!"
Én úgy gondolom, hogy régebben erről azért nem panaszkodtak (42 éves nőgyógyászati gyakorlatom alatt legalább 32 éven keresztül), mert a férfiak nem keresték meg a G-pontjukat, és nem váltották ki a G-pont orgazmust.
 
Fertőzés? Felfázás?
A nők gyakran azt hiszik, hogy fertőzést kaptak egy új partnertől, pedig az új partner szexuális szokásai változtak, hogy jobban kielégítsék a hölgyet.
Vagy a régi olvasott újabban róla, és megkereste a G-pontját.
Mi történik ilyenkor?
A G-folt egy kis prosztata-szerű szövet, ami ingerlésre megduzzad, szivacsossá válik, és  a hüvelyben élő baktériumok számára
átjárhatóvá válik.
Nem kell hozzá sok baktérium, de a hüvelyben a végbél közelsége miatt mindig van E.coli, ami a leggyakoribb húgyúti fertőzés okozó.
Normális esetben ezek szaporodását a hüvelyben a laktobacillusok
gátolják, ezért a hüvelyben nem csinálnak gyulladást, de a húgycsőben nincs laktobacillus védelem. Az ingerléstől szivacsossá vált G-ponton keresztül az E.coli bejut a húgycsőbe, és elkezd szaporodni. 8-10 óra múlva annyira elszaporodik, hogy a húgycső gyulladását okozza.
Vizsgálatnál ez a G-pont mutat erősen fájdalmas nyomásérzékenységet.
 
Hogy tud bejutni a húgycsőbe?
Egy pici kivezető csövön keresztül, ami a prosztataszerű szövet váladékát az orgazmuskor kivezeti a húgycsőbe. Ez a váladék a női ejakuláció.
 
Hitetlenkedőknek!
Ha egyszer van a női húgycső mellett egy kicsi prosztata szerű szövet, miért ne lenne egy olyan kivezető csöve is, mint a férfi prosztatának a férfi húgycsőbe?
Mitől duzzad meg ez a kis prosztata szerű szövet?
Nyilván a keletkező váladéktól.
Hová tűnik ez a váladék?
Kiáramlik ezen a kis csövön keresztül.
Ahogy a férfiak ejakulátuma is lehet 1 ml-től sok ml-ig, a női ejakulátum is lehet néhány csepptől - amit észre se vesznek - jóval nagyobb mennyiségig.
Visszatérve a gyulladásra.
Vannak nők, akik rájöttek, vagy mondták nekik, hogy szex után azonnal menjenek ki a WC-re pisilni, ezeknél legközelebb nem keletkezik a fájdalmas pisilés. Vagy sok folyadékot fogyasztanak utána, és szintén kimossák a vizelettel a baktériumokat. Vannak, akik annyira félnek a fájdalomtól, hogy elkerülik a szexet.
 
 
A gyulladások megelőzésésről.
Létezik egy receptre kapható, nitrofurantoinum hatóanyagú gyógyszer, a nevét nem írhatom le, de az orvos tudni fogja, ha valaki felkeresi, hogy felírassa.


Ez gyorsan felszívódik a gyomorból: fél óra múlva kezdődik a felszívódás (gyorsabb, ha nem üres a gyomor), és a vesén keresztül hamar kiválasztódik a húgyhólyagba.
Egyetlen tabletta bevétele elegendő a gyulladás kifejlődésének megelőzésére.
Minden szeretkezés után (de naponta 1-nél nem kell többször) megenni egy szendvicset és bekapni egy tablettát egy  pohár vízzel.
Ennek ismerete a hölgyeknél nagyon fontos lenne, ugyanis szegények járják a Canossát az urológus és a nőgyógyász között, az orvosok antibiotikumokkal tömik őket, de hiába, a fájdalom a következő szex után újra jelentkezik, és még a hüvely és az emésztő rendszer normál flóráját is kipusztítják.
A G-pont felismerését és a gyulladás megelőzését már az általános iskola 8. osztályában tanítani kellene!

Dr. Lázár Erika
szülész-nőgyógyász főorvos