Milyen masszőrt keres?

-

Félrelépni kötelező?

2017-11-28

Korábban olvashattuk már itt egy masszőrhölgy töprengéseit.
Az emberi kapcsolatok alakulását gyerekkora óta tudatosan figyelő hölgy így folytatta a gondolkodást:

A kiegyensúlyozott házasság alappillére a kölcsönösen kielégítő, erotikus elemekkel fűszerezett szex.

Hol, mikor és mennyi időt tudunk fordítani életük legmeghatározóbb, legfontosabb cselekvésére?
Miért nem sikerül mindig hálószobánkon belül kielégítenünk szexuális vágyainkat, törekvéseinket?

A mai kor embere – az egyre fokozódó anyagi terhek súlya alatt – nehezen tudja összeegyeztetni a megoldásra váró problémákat a harmonikus érzelmi élettel.
A „küzdelmes” nap végén – amikor éppen az elcsendesedés, meghittség lenne a cél – kerül sor a ki nem egyenlített számlák megbeszélésére, a gyermek tanulmányi eredményeinek értékelésére, az iskola felajánlásokkal történő támogatására, a munkahelyi konfliktusok elemzésére, a főnök megvalósíthatatlan elképzelésére, a napi készétel fogyaszthatóságának kétségbevonására, a nagyi egészségi állapotának véleménycseréjére, a közelgő születés- és névnapokra való ajándékozási ötletek felvetésére ill. elvetésére, a még megmaradt pénzeszközök elosztására, a kórházban fekvő haver meglátogatására, és nem utolsó sorban a szomszéd körül tapasztalható változások „bezzegítésére”. Ezek után túl fáradtak vagyunk az erotikához, hogy egymásnak a legtermészetesebb módon örömet tudjunk szerezni. Így többnyire csak egy rutinos, megszokott, kötelességszerű, néha unalmas aktusra kerül sor, természetesen mély űrt hagy maga után.

Ezzel szemben a nap folyamán fokozottabban jelentkeznek tudatalatti emocionális késztetéseink, mert vágyunk a meghitt együttlétre, egymás kölcsönös szeretgetésére. A mély erotikával felvezetett biológiai folyamat, és annak vulkánszerű levezetése pótolhatatlan testi-lelki élmény férfinak, nőnek egyaránt. Munkánk végzése, hivatásunk gyakorlása közepette legkedvesebb elfoglaltságunk lesz kollegánkkal, kolléganőnkkel való izgalmas fantáziálás. Jómagunkat is megdöbbent blokkolt tudatalattink élménydús változatossága, sokszínűsége, s képzeletbeli partnerünkkel legkülönbözőbb, spontán szituációkba képzeljük magunkat ostorozva egyre izzóbb szenvedélyünket.

S az esetleges hétvégi munkahelyi összejövetelen néhány beszédmegindító-kapcsolatteremtő, lazító pohárka után tehetetlenek vagyunk a kínálkozó alkalommal szemben.
Elegánsan – magunkat sorsuknak megadva – lelkiismeret furdalás nélkül, új izgalmak elé nézve távozunk új szerelmi partnerünkkel.

De vajon:

  1. Lehet-e időzíteni libidónkat?
  2. Felmentenek a körülmények a házastársi hűtlenség alól?
  3. Hogyan lehetne a házasságot stabilizálni?

Csupa fontos kérdés.
Tudja valaki a választ?