Milyen masszőrt keres?

-

A kamu képekről

2017-12-12

Számomra több, mint bosszantó némely szolgáltató azon stratégiája, hogy kamu képet tetetnek fel hirdetésükhöz. Legutóbb ilyen alkalomból megkérdeztem egy riboszómát miért jó ez neki. Asztatat mondá vala, sok paciens legyint egyet és marad, ha már egyszer ott van. Gondolom az idejét nem szereti rohangálással tölteni a férfiember,  inkább bevállal a látott képhez képest egy kategóriával  rosszabb szolgáltatót, legfeljebb oda soha többet...

Szerencsére látható, hogy ez a jelenség visszaszorulóban van, mert a hölgyek, lányok belátják üzletileg jobb a korrekt magatartás, mint arra játszani, hogy a vendéget először jól átverjük.

Nem mellesleg, ha jellemzővé válna a kamu, akkor az ember fia arra kényszerülne, hogy csak a már korábbról ismert, és kedvelt, vagy megbízható makktárs által javallott  szolgáltatóhoz menjen csak. Ez viszont oda vezet, hogy a szaklapok látogatottsága csökkenni fog, mert a bizonytalansági tényező átlépi az érzékenységi küszöbünket, egy üzletmenetnek meg ez a legfőbb ellensége.

Persze tökéletesen megértem, ha egy szolgáltató nem kívánja felismerhetően láttatni magát egy szaklapon, mert az ciki neki. Ekkor is korrektebb megoldás, ha egyáltalán nem tesz fel képet, vagy annyire keveset tesz láthatóvá magából, hogy lehetetlen beazonosítani.

Nem véletlen, hogy felismerve ezt a piaci rést, egyre több szaklap szerkesztői segítik látogatóikat abban, hogy jelzik mely hirdetéshez tartozik ellenőrzött hitelességű kép. Itt is arra buzdítok minden olvtársat, hogy ne hagyja szó nélkül, ha tiszteletét téve valamely rendelőben tisztességtelen magatartást tapasztal és kérje hozzám hasonlóan, hogy az elrabolt idejét fizessék meg.  Persze tudjuk, hogy ez nem fog megtörténni, de mégis erős jelzésértéke lehet.

Rövid távon biztosan beválik ez a pofátlan gyakorlatuk, de fél év távlatában kontraproduktívvá válik számukra ez a magatartás. Aki egyszer visszafordul az ajtóból abból sosem lesz törzsvendég,  ill. elmondja ismerősének, orvosának, gyógyszerészének, valamint a sarki fűszeresnek.RoK